Zoek een overlijdensbericht in uw regio

zoekvelden
zoekvelden

Benigno Aquino

Overleden op 1-6-2021


Benigno Aquino
Benigno Aquino, | 1-6-2021

De voormalige president van de Filipijnen, Benigno Aquino, is op 61-jarige leeftijd overleden. Aquino werd eerder op de dag overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Aquino was van 2010 tot 2016 president van de Filipijnen. Hij was gedurende zijn hele presidentschap populair bij het Filipijnse volk. Hij werd in 2016 opgevolgd door de huidige president Rodrigo Duterte.

“Met diepe droefheid heb ik kennisgenomen van het overlijden van Aquino”, schrijft Marvic Leonen, een rechter van het Filipijnse hooggerechtshof die in 2012 door de voormalige president werd aangesteld. “Het was een eer om met hem te hebben gediend. Hij zal gemist worden.”

Aquino was de enige zoon van twee democratische iconen in het Zuidoost-Aziatische land. Zijn moeder, de democratische leider Corazon Aquino, overleed in 2009. Zij leidde een volksbeweging die in 1986 de val van dictator Ferdinand Marcos inluidde. Vervolgens was ze zes jaar lang president van de Filipijnen. Zijn vader, leider van de oppositie in de Filipijnen, werd in 1983 vermoord.

In 2013, toen Aquino president van de Filipijnen was, werd het land getroffen door een van de krachtigste orkanen ooit gemeten. De allesverwoestende orkaan Haiyan kostte aan meer dan zesduizend mensen het leven en richtte enorme schade aan in veel Filipijnse steden en dorpen.

Koningin Máxima bezocht toenmalig president Aquino in 2015 in het Malacañang-paleis in Manilla.

Bron: NU.nl. Geplaatst 24-6-2021Condoleanceberichten

Er zijn nog geen condoleanceberichten.


Teken condoleanceregister

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Reageren

Mocht uw condoleance na het versturen niet direct zichtbaar zijn, kijkt u dan op een later tijdstip nog eens.


Levensverhaal

Voor deze persoon is nog geen levensverhaal beschikbaar.

Maak nu een levensverhaal aan

Uitgelicht