Zoek een overlijdensbericht in uw regio

zoekvelden
zoekvelden

Jergé Hoefdraad

Overleden op 22-7-2021


Jergé Hoefdraad
Jergé Hoefdraad, | 22-7-2021

Jergé Hoefdraad, de voormalig Ajacied die in Amsterdam Zuidoost door zijn hoofd werd geschoten en sindsdien in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis lag, is alsnog aan zijn ernstige verwondingen overleden.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse politie dinsdag begin van de middag. Eerder op de dag had zijn voormalig ploeggenoot Ryan Babel al een zwart-witfoto van Hoefdraad geplaatst op sociale media, met de mededeling RIP – ofwel: rust in vrede. Ook Urby Emanuelson had een vergelijke post geplaatst.

Volgens Belgische media is de verdachte van de schietpartij in Kaulille, een deelgemeente van Bocholt gearresteerd. Kaulille ligt vlakbij Weert net over de grens.

De 35 jaar geworden ex-prof leek maandag al overleden, maar een melding van de politie over zijn dood bleek onjuist, waarop die fout werd hersteld en excuses aan de familie werden aangeboden.

Ruzie
Hoefdraad raakte zwaargewond nadat hij bij een ruzie, aan het einde van een muziekfeest in Amsterdam Zuidoost, door zijn hoofd was geschoten.

De politie gaat ervan uit dat ‘Hoeffie’ een ruzie tussen twee partijen wilde sussen. Daarbij werd er meteen op de voetballer geschoten, waarop grote paniek uitbrak in de hal die was afgehuurd. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De Amsterdammer begon zijn loopbaan bij Ajax – waar hij onder anderen met Babel en Emanuelson samenspeelde – en speelde vervolgens ook voor RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en Cambuur.

Verdachte
Met hulp van Belgische collega’s heeft de politie maandag een verdachte, een man van 34, opgepakt in een Belgisch plaatsje. Dankzij getuigenverklaringen en ’een goed signalement’ kwam de politie de man op het spoor.

Bron: De Telegraaf Geplaatst 4-8-2021Condoleanceberichten

Er zijn nog geen condoleanceberichten.


Teken condoleanceregister

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Reageren

Mocht uw condoleance na het versturen niet direct zichtbaar zijn, kijkt u dan op een later tijdstip nog eens.


Levensverhaal

Voor deze persoon is nog geen levensverhaal beschikbaar.

Maak nu een levensverhaal aan

Uitgelicht