Zoek een overlijdensbericht in uw regio

zoekvelden
zoekvelden

Arnol Kox

Overleden op 15-7-2020


Arnol Kox
Arnol Kox, Eindhoven | 15-7-2020

De Eindhovense stadsprediker Arnol Kox is woensdag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie weten aan Omroep Brabant. Kox was al enige tijd ernstig ziek. Al meerdere keren wist de markante Eindhovenaar zijn reis naar 'het licht' uit te stellen, maar leukemie heeft de man die bekendstond als 'Schreeuwjezus' uiteindelijk toch het zwijgen opgelegd.

Zeker veertig jaar lang verkondigde Kox in de Eindhovense binnenstad met bulderende stem de boodschap van God. Dat deed hij met zoveel overtuiging en volume, dat hij al snel de bijnaam 'Schreeuwjezus' kreeg.

Als verklaring voor zijn zendingsdrang, vertelde hij vaak over het zware bromfietsongeluk dat hem op zijn zestiende maandenlang aan bed gekluisterd hield. Negen maanden lag hij met een schedelbasisfractuur, hersenletsel en een gebroken been in het ziekenhuis.

Winkelend publiek in de Eindhovense binnenstad kon onmogelijk om hem heen als hij hen rechtstreeks en luidkeels aansprak met kreten als: 'Bekeer u tot God, hij zal u redden’, ‘Niemand is onsterfelijk’ of 'Door de genade van God heb ik Jezus leren kennen en ben ik wonderbaarlijk opnieuw tot leven gekomen'.

Fysiek begon Arnol na 2010 te kwakkelen. Lopen ging niet meer, hij had een scootmobiel nodig maar die moest hij weer bij de gemeente inleveren omdat hij er het verkeer mee in gevaar bracht. Daarna ging hij met een rolstoel de stad in. In 2013 kreeg hij in die rolstoel, terwijl hij op de Markt in Eindhoven was, een hartaanval. Zijn toestand was kritiek, maar Arnol herstelde na een open hartoperatie.

In 2019 bleek dat hij een stoornis had in zijn beenmerg, waardoor er geen bloedcellen meer werden aangemaakt. “Ik denk dat het einde van mijn aardse bestaan nadert", zei hij zelf. "Maar ik hou me vast aan het feit dat dan voor mij een nieuw leven begint, omdat ik het paradijs binnenga."

Vanaf november 2019 was de stadsprediker toch weer in zijn rolstoel in de Eindhovense binnenstad te vinden. Zijn vrouw Gerry bracht hem elke dag naar het centrum, waar hij dan drie uur bleef om zijn woord te verkondigen. "Het gaf hem kracht." Ook midden in de coronacrisis, toen de Eindhovense binnenstad leeg was, bleef Arnol het woord van God verkondigen.

Arnol Kox overleed op 67-jarige leeftijd in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en vertrok naar 'het licht' waar hij zo vaak over sprak. "Het is pijnlijk om afscheid te nemen, maar ik heb mooie vooruitzichten", zei Arnol tijdens zijn laatste rondje, doelend op het hiernamaals.

Bron: Omroep Brabant. Geplaatst 16-7-2020Condoleanceberichten

 1. Op 29 juli 2020 geplaatst door: Gerard Viveen
  Heel veel sterkte

 2. Op 29 juli 2020 geplaatst door: Gerard Viveen
  Heel veel sterkte

 3. Op 24 juli 2020 geplaatst door: P.D. van Raalte
  Familie en vrienden van Arnol gecondoleerd. Eindhoven is een markante figuur armer en de hemel is er een rijker. Het was een waardig afscheid en ik hoop dat jullie er veel kracht uit mogen putten.

 4. Op 18 juli 2020 geplaatst door: Petra de Lepper-Immink
  Heel veel sterkte voor de nabestaanden

 5. Op 17 juli 2020 geplaatst door: Laura Vos
  Eindhoven is een markant figuur kwijt. Hopelijk is hij, zoals hij zelf geloofde, nu bij Jezus en kijkt hij samen met Hem over ons neer. RIP Nol

 6. Op 17 juli 2020 geplaatst door: Diana Nathalie Esther
  Doodgaan is verschrikkelijk voor de mensen die achter blijven
  Wij wensen Gerry en andere nabestaanden heel veel liefde en kracht toe.
  En zolang er nog over je gesproken wordt, zolang er iemand is die aan je denkt, van je houdt en die om je rouwt..... ben je er nog steeds een beetje bij. Al zullen we je in de stad missen, ik weet zeker dat je op een andere plek je stem weer zal gebruiken en de duiven zullen weer genieten van het brood.

 7. Op 17 juli 2020 geplaatst door: Jeanne de Groot
  R.I.P. Arnol Kox,
  wij wensen zijn echtgenoot, familie en vrienden heel veel sterkte!
  Familie de Groot

 8. Op 16 juli 2020 geplaatst door: Rob
  ‘’En Jezus trad naderbij en sprak tot hen, zeggende: Mij is gegeven alle macht in de hemel en op de aarde. Gaat dan henen, maakt al de volken tot mijn discipelen en doopt hen in de naam des Vaders en des Zoons en des Heiligen Geestes en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb. En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld.’’ (Mattheüs 28:18-20)

  Rust nu maar uit meneer Kox

 9. Op 16 juli 2020 geplaatst door: RICHARD de groot
  WE ZULLEN HEM MISSEN! IN EINDHOVEN! GECONDOLEERD : GERRY DIEDEREN, EN FAM.! NAMENS FAM DE GROOT.VELDHOVEN

 10. Op 16 juli 2020 geplaatst door: RICHARD de groot
  WE ZULLEN HEM MISSEN! IN EINDHOVEN! GECONDOLEERD : GERRY DIEDEREN, EN FAM.! NAMENS FAM DE GROOT.VELDHOVEN


Teken condoleanceregister

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Reageren

Mocht uw condoleance na het versturen niet direct zichtbaar zijn, kijkt u dan op een later tijdstip nog eens.


Levensverhaal

Voor deze persoon is nog geen levensverhaal beschikbaar.

Maak nu een levensverhaal aan

Uitgelicht

 1. Operazangeres en presentatrice Caroline Kaart (88) overleden Operazangeres en presentatrice Caroline Kaart (88) overleden
  Reacties
  lees meer | 6 reacties
 2. Britse ontwerper Terence Conran overleden Britse ontwerper Terence Conran overleden
  Reacties
  lees meer | 0 reacties
 3. Reggaelegende Toots Hibbert (77) overleden Reggaelegende Toots Hibbert (77) overleden
  Reacties
  lees meer | 0 reacties
 4. Honkballegende Tom Seaver overleden Honkballegende Tom Seaver overleden
  Reacties
  lees meer | 0 reacties
 5. Kardinaal Simonis (88) overleden Kardinaal Simonis (88) overleden
  Reacties
  lees meer | 10 reacties
 6. Belgische stripmaker André-Paul Duchâteau overleden Belgische stripmaker André-Paul Duchâteau overleden
  Reacties
  lees meer | 0 reacties