Zoek een overlijdensbericht in uw regio

zoekvelden
zoekvelden

DJ Mulder Tom mulder

Overleden op 2-1-2020


DJ Mulder Tom mulder
DJ Mulder Tom mulder, | 2-1-2020

Radiomaker Tom Mulder is op 2 januari overleden. Dat meldt radioman Erik de Zwart. Mulder is inmiddels gecremeerd. Mulder is 72 jaar geworden. ,,Er is een absolute radiotopper heengegaan.

Op 16 mei 1969 begon hij zijn radioloopbaan. Onder de naam Klaas Vaak presenteerde hij zijn eerste programma bij de toenmalige piratenzender Radio Veronica. ,,Hij introduceerde een Amerikaanse intonatie op de radio, dat maakte hem uniek. Die toon is later nog vaak gekopieerd en nagedaan door anderen”, zegt De Zwart over Mulder.

In 1973 verhuisde hij naar de TROS, waar hij programma’s als de Havermoutshow, 50 pop of een Envelop en Nachtwacht tot grote successen maakte. Na zijn tijd bij de TROS was hij actief voor het eerste commerciële radiostation in Nederland, Cable One. ,,In 2004 werd zijn radiocarrière ruw afgesloten door een herseninfarct”, zegt De Zwart. ,,De laatste jaren leefde hij een teruggetrokken bestaan met zijn vrouw Simone. Vlak voor kerst verslechterde zijn gezondheid opnieuw.” Tom Mulder is afgelopen dinsdag in besloten kring gecremeerd.
Publicatiedatum 9-1-2020Condoleanceberichten

 1. Op 28 januari 2020 geplaatst door: Rob
  Veel herinneringen aan Tom
  Met name op de donderdagmorgen luisterde ik elke donderdagmorgen naar "Super Casper" geweldige anekdotes, heb er cassettebandjes aan overgehouden er mooi om naar terug te luisteren.

 2. Op 20 januari 2020 geplaatst door: Gert
  Klaas Vaak later Tom Mulder bedankt voor jouw fijne radiostem en jouw radioprogramma's. Ik heb sinds 2004 weer een echte radioman gemist. Vanaf radio Veronica mooie muziek gedraaid.

 3. Op 19 januari 2020 geplaatst door: Marian
  Tom Mulder met de warme radio stem. Ik luisterde altijd naar zijn programma 50 pop of een envelop.helaas ook niet meer .rust zacht Tom Mulder en voor zijn vrouw en familie sterkte met dit grote verlies.

 4. Op 17 januari 2020 geplaatst door: Fred
  Een radio legende is overleden.
  Hij is niet meer onder ons, nog wel voor altijd in ons hart, dat we nog altijd aan deze man kunnen terugdenken, bedankt Tom voor zoveel jaren mooie programma's op de radio, daar denk ik nog altijd met een warm gevoel aan terug.
  Ik wil familie, vrienden en collega’s heel erg veel sterkte voor de komende tijd toewensen, kracht en veel liefde en armen om jullie heen.

  Beste Tom rust zacht

 5. Op 16 januari 2020 geplaatst door: Cor
  Geweldige Tom,
  Mijn herinnering gaat vooral terug naar Groningen, 1982 en het tv opname over Nederland Waterland waarvoor jij de presentatie deed.

 6. Op 15 januari 2020 geplaatst door: Ellenvanderhoff
  Tom, je was de oprichter van radio tien. Ik heb van die mooie tijd genoten en luister nog steeds naar radio tien. Tom rust zacht, we gaan je missen, je stem, grapjes. Sterkte voor de familie/nabestaanden

 7. Op 14 januari 2020 geplaatst door: Adriaan de Vries
  Bedankt Tom Mulder voor zoveel jaren mooie programma's op de radio. Ik denk er nog altijd met genoegen aan terug. We hebben elkaar nog eens in Harlingen en Meppel ontmoet tijdens de TROS-RADIO 3 zomertour in 1985 en 1986. Onvergetelijke herinneringen. Familie en vrienden veel sterkte gewenst met dit grote verlies.

 8. Op 13 januari 2020 geplaatst door: John Dreessen
  Tom Mulder de Nederlandse Wolfmanjack op de radio in NL ,wij hebben elkaar ontmoet in Memphis 1997 samen op Elvis Presley Blvd wat hebben wij samen genoten van het muziek van ELVIS BEDANKT ………….
  Johnny The Rockin, Rebel .
  Maastricht .

 9. Op 13 januari 2020 geplaatst door: kees
  Ben opgegroeid met Tom en z’n muziek. Dat hij mag rusten in vrede en gecondoleerd voor allen om Tom heen

 10. Op 11 januari 2020 geplaatst door: Roelof N
  Klaas Vaak later Tom Mulder bedankt voor jouw fijne radiostem en jouw radioprogramma's. Ik heb sinds 2004 weer een echte radioman gemist. Een radioman met niet teveel kletspraat maar met meer muziek het was geweldig. Destijds jouw Tros collega Hugo van Gelderen, was een geweldige radioman we missen jullie...


Teken condoleanceregister

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Reageren

Mocht uw condoleance na het versturen niet direct zichtbaar zijn, kijkt u dan op een later tijdstip nog eens.


Levensverhaal

Voor deze persoon is nog geen levensverhaal beschikbaar.

Maak nu een levensverhaal aan

Uitgelicht

 1. Voormalig Ajax-verdediger Barry Hulshoff (73) overleden Voormalig Ajax-verdediger Barry Hulshoff (73) overleden
  Reacties
  lees meer | 16 reacties
 2. Lorenzo Snippe (11) uit Dalerpeel overleden Lorenzo Snippe (11) uit Dalerpeel overleden
  Reacties
  lees meer | 20 reacties
 3. Tess (13) overleden na slopende ziekte Tess (13) overleden na slopende ziekte
  Reacties
  lees meer | 19 reacties
 4. Hollywoodlegende Kirk Douglas (103) overleden Hollywoodlegende Kirk Douglas (103) overleden
  Reacties
  lees meer | 14 reacties
 5. Oud-onderwijsminister Jos van Kemenade (82) overleden Oud-onderwijsminister Jos van Kemenade (82) overleden
  Reacties
  lees meer | 2 reacties
 6. Dakar-rijder Fried van de Laar (66) overleden Dakar-rijder Fried van de Laar (66) overleden
  Reacties
  lees meer | 11 reacties